Fényszóró Kulturális Alapítvány

ADÓSZÁM: 18669684-1-13
Budapest Bank Rt. Szentendre
Számlaszám:10103874-54557143-00000002

Cím: 2000 Szentendre, Szentlászlói út 78/b A.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dr. Dobos Anna - neonatológus, az alapítvány alapítója

Csepregi Éva - elnök

Dr. Pitzné Heinczinger Mónika - kuratóriumi tag

Bóta István - kuratóriumi tag

 fenyszoro foto04

Alapítványunk 1995. óta dolgozik az értelmileg sérült gyermekek fiatalok kulturális életének színvonalasabbá tételéért, az esélyegyenlőség az ép és sérült emberek közötti híd felépítésére. Számos rendezvényünk volt már országszerte, intézetekben, családokban elszigetelten élő sérült emberek részére nagy sikerrel és szeretettel.

Programjaink átfogják Közép-Magyarország területén iskolákban, intézetekben, zárt körben, családokban élő sérült emberek körét.

fenyszoro foto05

Rendezvényeinkről:

Három éven át a budapesti Körcsarnokban vártunk 2000 gyereket, akik saját műsorukkal készültek erre a kulturális eseményre, a produkcióik között híres popsztárok szórakoztatták őket.

2003. június 6-án a Speciális Olimpia Budapesti Fáklyás-futás ünnepségét mi szerveztük a Hősök terén, több tízezer sérült gyermek és egészséges emberek részére.

2003. decemberében az Uránia Filmszínházban tartottunk Mikulás ünnepséget sérült gyermekek részére. 500 főt láttunk vendégül, vidéki bentlakásos intézményekből. Ajándékozás mellett kulturális műsort szerveztünk részükre.

2004. szeptember 30-án hagyományteremtő Kulturális Fesztivált szerveztünk nagy sikerrel sérült gyermekek részére. Rendezvényeink mindig térítésmentesek a gyermekek részére.

2004. December 16-án Karácsonyi ünnepet szerveztünk kínai cirkuszi produkciókkal és fogyatékos gyermekek műsorszámaival integrálva a Fővárosi Nagycirkuszban, „Cirkusz a kedvetekért” címmel. Híres magyar popsztárok gondoskodtak a maradéktalanul jó hangulatról. Felejthetetlen élmény volt a gyermekek részére. A nézőközönség az ország minden részéről érkező sérült, halmozottan sérült gyermekek, fiatalokból és fővárosi ép gyerekekből állt. Rendezvényeinken nagy gondot fektetünk az ép és sérült gyermekek közös szórakozására, az integráció elveit követve, az esélyegyenlőség jegyében

2005. május 26-án Tavaszi Táncfesztivált szerveztünk értelmileg, halmozottan sérült gyermekek szereplésével az Uránia Filmszínházban.

2005. decemberében ismét megrendeztük a Fővárosi Nagycirkuszban karácsonyi ajándékműsorunkat közel 1700 sérült és ép gyermek részére .

2006. májusában ismét sikerült megtartani Tavaszi Táncfesztiválunkat

fenyszoro foto07

2006. decemberében ismét megrendeztük óriási sikerrel és teltházzal sérült és ép gyermekek részére karácsonyi műsorunkat a Fővárosi Nagycirkuszban. Különleges élmény volt a Cirkusz akadálymentességét kihasználva, hogy felléphettek kerekessszékes táncosok is.

2007. május 17-én ismét sikerült megrendezni a már hagyományosnak számító „Gyere, táncolj!” Tavaszi táncfesztiválunkat sérült gyermekek részvételével az Uránia Filmszínházban.

2007. december 13-án a Fővárosi Nagycirkuszban megrendeztük a hagyományos karácsonyi műsorunkat óriási sikerrel.

2008. május 22-én ötödik alkalommal rendeztük meg az Uránia Filmszínházban „Tavaszi zsongás az Urániában” Tavaszi Művészeti fesztiválunkat. Programunkra budapesti és Közép-magyarországi iskolák, közösségek sérült, és integráltan tanuló gyermekközösségeit, családtagjaikat vártuk.

2008. nov.6-án a Fővárosi Nagycirkuszban „Cirkuszi kavalkád” címmel egész napos kulturális rendezvényt tartottunk.

2008. december 3-án a Fogyatékos emberek világnapjának tiszteletére jótékonysági koncertet szerveztünk, a Neoton Familia sztárjai együttes közreműködésével Budapesten a XVIII.ker.-i Sportkastélyban. A koncert bevétele az alapítvány javára ment.

2009. május Kulturális ZeneBona címmel az Uránia Filmszínházban rendeztük meg Tavaszi Művészeti fesztiválunkat.

2009. december, Szép téli nap a Fővárosi Nagycirkuszban megrendeztük a hagyományos karácsonyi műsorunkat.

2010 május 13. "Dallal, tánccal, tavasszal" címmel A Fényszóró Kulturális Alapítvány tavaszi művészeti fesztiválja az Uránia Filmszinházban.

 fenyszoro foto08

2010 december 09. 15 éve működik a Fényszóró Kulturális Alapítván Szellemi fogyatékos fiatalok megsegítésére, Csepregi Éva Elnökségével, ez alkalomból nagyszabású Jubileumi Gála volt a Fővárosi Nagycirkuszban, a "Retro Jegyében "címmel. A Gálán Fővédnökséget vállalt Schmittné Makray Katalin, valamint közreműködtek : A Zoltán Erika, Dolly Roll, Neoton Sztárjai, Pintér Tibor valamint az Alapítvány által támogatott fiatalok.

2011. május 24. Fényszóró Tavaszi kulturális fesztivál

2011 december 01. "Ajándéknap Neked Veled" a Fővárosi Nagycirkuszban megrendeztük a hagyományos karácsonyi gálát.

2012. május 24. Tavaszi Kulturális Fesztivál az Uránia Filmszínházban.

2012. december Fényszóró Ünnep a Fővárosi Nagycirkuszban

fenyszoro foto09

2013. május 28. A Fényszóró Kulturális Alapítvány tavaszi művészeti fesztiválja az Uránia Filmszinházban.

2013. december 11. 10. éve a Fővárosi Nagycirkuszban a "Fényszóró Kulturális Alapítvány a Sérült Emberekért" Karácsonyi Fesztiválja

2014. május 29. 10 éve az Uránia Nemzeti Filmszinházban, tavaszi művészeti fesztivál.

2014. december 11. A Fényszóró Kulturális Alapítvány Jótékonysági Karácsonyi Fesztiválja a Fővárosi Nagycirkuszban.Délelőtt a Mikulás Gyárt látogattuk meg.

fenyszoro foto03

2015. május 28. "Ujjé a Ligetben" A Fényszóró Kulturális Alapítvány 2015 évi Gyermeknapi programját a Ligetben tartotta meg. Délelőtt 70 fő sérült, halmozottan sérült gyermeket, fiatalt vittek el a Fővárosi Állat-és növénykertbe egy állatkerti sétára. A gyermekek szendvicset és ásványvizet kaptak útravalóul. Délután a Simontornyai halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek 50 fő a Simontornyai polgármesterasszony kiséretében a Fővárosi Nagycirkuszban megtekintették a cirkusz aktuális műsorát Circussimo címmel.

2015. December 03-án A Fényszóró Kulturális Alapítvány teljes telt házzal ünnepelte működésének 20. évfordulóját a Fővárosi Nagycirkuszban! A Fogyatékkal Élők Világnapján, 12. alkalommal került sor erre a rendezvényünkre. A műsor részeként fogyatékkal élők produkcióit, mazsoretteket, kerekes székes táncosokat, valamint sztárvendégeink műsorát láthatták. A Jubileumi Gála sztárvendégei ez alkalommal Szandi és Peter Sramek volt, természetesen alapítványunk Elnök Asszonya, Csepregi Éva is énekelt, ráadásul Peter Sramekkel a Neoton egyik legnagyobb Slágerét a Holnap Hajnalig című dalt. Természetesen a Cirkuszi műsor sem maradhatott el, a második részben a Fővárosi Nagycirkusz BALANCE c. műsorát tekinthették meg a meghívottak. Köszönjük Fő támogatóinknak az Emberi Erőforrások Minisztériumának, valamint a Pest Megye Önkormányzatának.

2016. Május 05. Fényszóró nap a Kultúra jegyében. Délelőtt Simontornyai halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek 50 fős csoportjával a Simontornyai polgármester asszony kíséretében ragyogó napsütésben a Fővárosi Állat és Növénykertben kezdődött a napunk, majd ezt követően Alapítványunk a sérült emberekért 12. alkalommal megrendezte Tavaszi Kulturális Fesztiválját az Uránia Nemzeti Filmszínházban du. 14 – 16 óra között. A műsorban 192 fő lépett fel, 17 csoport műsorszámát láttunk különféle sérülésű fokozatú gyermek, gyermekcsoportok előadásában. Volt ének, versmondás, tánc, és fényjáték is. Ismét közös, interaktív játékon vehettünk részt Sőnfeld Mátyás zeneterapeuta segítségével macival erdőn mezőn, mocsáron keresztül jártunk. Csepregi Éva, alapítványunk elnök asszonya is hozott pár dalt és természetesen sztárvendégünk is volt Zoltán Erika személyében, aki a legnagyobb slágereivel érkezett hozzánk. „A kultúra mindenkié” volt a mai nap szlogenje, így az elmaradhatatlan lufi esőt követően mindenki vidáman indult haza és hazavihette a mai szlogennel ellátott lufiját emlékbe. Köszönjük a pedagógusoknak, akik betanították ezeket a csodálatos produkciókat, a munkatársaknak, akik elkészítették a gyönyörű fellépő ruhákat, valamint természetesen hatalmas köszönet támogatóinknak, és önkéntes segítőinknek, akik évről-évre velünk vannak ezen a napon.

fenyszoro foto06

2016. december 01. Délelőtt az ELEVEN parkba látogattunk el, Simontornyáról érkezett halmozottan sérült és nehézsorsú gyermekekkel. Alapítványunk az idei évben is megrendezte az év végi Karácsonyi Jótékonysági Fényszóró Gálát a Fővárosi Nagycirkuszban, budapesti iskolák, nevelőotthonok sérült gyermekközösségei, Pest megyei sérült fiatalokat ellátó közösségek, valamint vidéki hátrányos helyzetű, nehéz sorsú fiatalok szórakoztatására. 1350 Fő teljes telt házzal zajlott le nagy sikerrel a rendezvény. A műsor részeként fogyatékkal élők produkcióit, mazsoretteket, táncosokat, valamint Sztárvendégünk is volt, Kasza Tibi személyében, akinek ezúton is köszönjük, hogy műsorával mosolyt csal az arcokra.

2017 május 04. Tavaszi Művészeti Fesztivál - Fényszóró nap a Kultúra jegyében. Délelőtt halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek 80 fős csoportjával tavaszias ragyogó napsütésben a Fővárosi Állat és Növénykertben kezdődött a napunk, majd ezt követően Alapítványunk a sérült emberekért 13. alkalommal megrendezte Tavaszi Kulturális Fesztiválját az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Köszönjük a pedagógusoknak, akik betanították ezeket a csodálatos produkciókat, a munkatársaknak, akik elkészítették a gyönyörű fellépő ruhákat, valamint természetesen önkéntes segítőinknek, akik évről-évre velünk vannak ezen a napon.

2017. november 30. „Kiskarácsony, Nagykarácsony várás ” Alapítványunk november 30-án rendezte meg az év végi „Kiskarácsony, Nagykarácsony várás ” Fényszóró Gálát a Fővárosi Nagycirkuszban, budapesti iskolák, nevelőotthonok sérült gyermekközösségei, Pest megyei sérült fiatalokat ellátó közösségek, valamint vidéki hátrányos helyzetű, nehéz sorsú fiatalok szórakoztatására.

 fenyszoro foto10

A Fényszóró Kulturális Alapítvány 2018 évi Gyermeknapi programját a Fővárosi Állat-és Növénykertben tartotta meg. Délelőtt 80 fő sérült, halmozottan sérült gyermeket, fiatalt vittek el a Fővárosi Állat-és növénykertbe egy állatkerti sétára. A gyermekek szendvicset és ásványvizet kaptak útravalóul. Délután a Simontornyai halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek 50 fő a Simontornyai polgármesterasszony kiséretében a Fővárosi Nagycirkuszban megtekintették a cirkusz aktuális műsorát Atlantic Flight – Nagycirkuszi Utazás vízi cirkusz címmel.

fenyszoro foto11

 Alapítványunk 2018. november 29-én rendezte meg az év végi „Kiskarácsony, Nagykarácsony várás ” Fényszóró Gálát a Fővárosi Nagycirkuszban, budapesti iskolák, nevelőotthonok sérült gyermekközösségei, Pest megyei sérült fiatalokat ellátó közösségek, valamint vidéki hátrányos helyzetű, nehéz sorsú fiatalok szórakoztatására.

fenyszoro foto12 

Segítettünk a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégiumnak. Az intézményük alapításának 115. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat megnyitóján Alapítványunk 115 lufival köszöntötte őket,

fenyszoro foto13

 

Alapítványunk 24 éve dolgozik azon, hogy a sérült emberek, fogyatékkal élő fiatalok életét szebbé, jobbá varázsolja.

Az idei évben is megrendezésre került a Fényszóró Ünnep.

A rendezvény 2019. November 07-én, csütörtökön, 14 órakor kezdődött. A Fővárosi Nagycirkuszban rendeztük meg a Fényszóró Kulturális Alapítvány jótékonysági műsorát,a kedves nézők a műsor részeként a fogyatékkal élők produkcióit, mazsoretteket, táncosokat, valamint sztárvendégeink műsorát tekinthették meg. Az idei gála sztárvendége Oláh Gergő és a Neoton Familia Sztárjaival karöltve Alapítványunk elnöke Csepregi Éva is porondra lépett egy-két dallal.

A rövid szünetet követően a második felvonásban a Fővárosi Nagycirkusz „Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese ” című műsorát tekinthette meg a nézőközönség. A cirkusz lelátójáról 1350 fő, a meghívott díszvendégek mellett, budapesti iskolák, nevelőotthonok sérült gyermekközösségei, Pest megyei sérült fiatalokat ellátó közösségek, valamint vidéki hátrányos helyzetű, nehézsorsú fiatalok élvezhették az előadást.

 fenyszoro foto 2019c01

fenyszoro foto 2019c02

 

 Simontornyán került megrendezésre 2022. szeptember 6-án a VÁR UDVARBAN alapítványunk „Ősz köszöntő a Fényszóró Alapítvánnyal” című zenés – táncos műsorára. A jótékonysági rendezvényt Simontornya sérült, hátrányos helyzetű gyermekei, fiataljai részére szerveztük.
A kulturális műsor szereplői:
1. Solti Mosoly Majorett csoport nyitó száma
2. Kézen fogva élsz.. Csepregi Éva
3. Megnyitó: Kacz Edit, Csepregi Éva, dr Pitzné Heinczinger Mónika, Bóta István, Mailinger Anikó
4. Óvodások műsora / Vak Bottyán Bölcsöde és Óvoda
5. Csepregi Éva műsora
6. Pálfai Tölgyfa Otthon lakóinak műsora
7.. Musical műsor Pálné Pötcz Krisztina
8. Mechwart András Belecskai Otthon lakóinak műsora
9. Péter Sramek műsora
10. Solti Szivárvány Majorett csoport záró száma
Köszönjük Csőszné Kacz Editnek, támogatóinknak, valamint minden résztvevőnek és a jelenlévőknek.

fenyszoro foto simontornya

Fényszóró Kulturális Alapítványunk a sérült emberekért különleges programmal lepte meg november 17-én 200 fő budapesti és Pest megyei gyermekotthonok lakóit. A Fővárosi Nagycirkuszba hívta meg őket a Melyiket a kilenc közül. c. csodálatos előadás megtekintésére. A gyerekek és kísérőik nagyon boldogok voltak, az előadás nagyon tetszett nekik.
2022. November 23-án délután 200 fő sérült, halmozottan hátrányos helyzetű budapesti iskolás gyermeket, fiatal felnőttet, Csőszné Kacz Edit vezetésével simontornyai szegénysorsu gyerekeket, szigetszentmiklósi inkluzív iskola tanulóit hívtuk meg a Fővárosi Nagycirkuszba a Melyiket a kilenc közül c. csodálatos előadás megtekintésére. Megható volt látni örömüket, őszinte csodálkozásukat, hiszen sokan közülük még nem is voltak cirkuszban. Ezzel a karácsonyi ráhangolódással kívánunk minden barátunknak boldog, békés ünnepeket.

fenyszoro foto cirkusz2022

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben